شیوع ویروس کرونا هراندازه که فعالیت گسترده و آزادانه گروههای ورزشی را محدود و حتی در برخی مواقع به تعطیلی مطلق کشاند اما این امکان را برای استعدادهای بالقوه ورزش طناب زنی همدان ایجاد کرد تا پس از سالها شرایط حضور در مسابقات جهانی را پیدا کنند.
به گزارش ایپنا: جهش بیوقفه ویروس کرونا در بین مردم کشورمان اگرچه تلخیهایی را به دنبال داشته است اما فرصتی طلایی را برای ورزش طناب زنی همدان برای ورود به میدان رقابت جهانی مهیا کرد.
طناب زنی یکی از رشتههای زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای همگانی کشور است که با داشتن سازوکار جهانی، هم اکنون جزو رشتههای رسمی در ورزش دنیا به شمار میرود.
همه ساله مسابقات این رشته ورزشی در آیتمهای مختلف در سطح جهان برگزار میشود و استقبال بسیار خوبی از سوی کشورهای مختلف از آن می شود.
ورزشی که حالا پس از چند سال برگزاری رقابتهای جهانی، از جایگاه ویژه در کشورهای مختلف به خصوص قاره آسیا برخوردار است و استعدادهای جهانی میکوشند تا در این رشته به مدال خوش رنگ برسند.
همدان صیاد مدالهای طنابزنی
طنابزنی همدان در حالی که عمر فعالیت کوتاهی دارد اما در سالهای اخیر با تمرین منظم و منسجم گوی سبقت را از تیمهای مطرحی همچون تهران ربوده و در صدر قهرمانی در این رشته ورزشی ایستاده است.
این ورزش از سال ۹۵ در همدان به طور رسمی شکل گرفت و کمتر از ۲ سال، ورزشکاران مستعد این استان توانستند در مسابقات کشوری حایز مدالهای رنگارنگ شوند.
همدانیها در سالهای اخیر همواره جزو بهترینها بودهاند و درخشش آنها در عرصه ملی باعث شده تا همه ساله جواز حضور در مسابقات جهانی را به دست آورند.
استعدادهای طناب زنی همدان همه ساله با برگزاری مسابقات کشوری نه تنها به مدالهای خوش رنگ دست مییابند، بلکه سهمیه حضور در رویداد جهانی را کسب میکنند.
فاطمه ربانی، کیمیا فرجیان، فائزه خضریان، سارا ربانی، ندا سهرابی، زهرا بیات، کیمیا ببری نیک و کیانا ببری نفراتی هستند که در سالهای گذشته همواره برای همدان افتخارآفرین بودهاند.
رشته طناب زنی افتخار ورزشهای همگانی همدان است و همه ساله توانسته بر سکوی قهرمانی ایران تکیه بزند.
امسال نیز نه تنها شاهد درخشش بانوان طناب زن در مسابقات کشوری و انتخابی تیم ملی بودیم بلکه در بخش پسران نیز این افتخار نصیب همدانیها شد.
اما امسال شیوه برگزاری مسابقات به دلیل شیوع کرونا تغییر کرد و بازهم شاهد درخشش همدانیها در این رشته میهج ورزشی بودیم.
ورزشکاران پسر و دختر رشته طناب زنی استان در مسابقات طناب زنی قهرمانی کشوری و انتخابی تیم ملی که به صورت مجازی برگزار شد، با کسب هفت مدال رنگارنگ خوش درخشیدند.
این مسابقات با شرکت ۱۰۵ ورزشکار از استانهای مختلف کشور و با قضاوت ۱۰ داور برگزار شد و ورزشکاران همدانی هفت مدال رنگارنگ به دست آوردند.
در این پیکارها و در رنکینگ سرعت ۳۰ ثانیه دختران رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال زهرا حسینی، فائزه خضریان و فاطمه ربانی به ترتیب مقامهای چهارم، هفتم و یازدهم را کسب کردند.
در رنکینگ دبلآندر ۳۰ ثانیه دختران رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال زهرا حسینی از همدان قهرمان شد، فاطمه ربانی عنوان ششم را کسب کرد و فانزه خضریان چهاردهم شد.
همچنین در رنکینگ سرعت ۳۰ ثانیه دختران رده سنی ۱۶ تا ۱۸ سال کیانا ببری نیک قهرمان شد، کیمیا ببری نیک عنوان دوم را کسب کرد و در رنکینگ سرعت سه دقیقه دختران رده سنی ۱۶ تا ۱۸ سال کیمیا ببری نیک مقام سوم را به دست آورد.
در بخش پسران و در رنکینگ سرعت ۳۰ ثانیه رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال نیز مصطفی وکیلی از همدان قهرمان شد و امیرمحمد کاظمی برسکوی سوم ایستاد.
در رنکینگ سرعت سه دقیقه رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال پسران نیز مصطفی وکیلی مقام نخست را کسب کرد و امیرمحمد کاظمی پنجم شد.
مصطفی بیگلری دیگر ورزشکار همدانی نیز در رده سنی به اضافه ۱۹ سال و در رنکینگ سرعت سه دقیقهای هفتم شد و در ماده رنکینگ سرعت ۳۰ ثانیهای نیز دهم شد.
در مجموع نیز سهم استان همدان در این مسابقات چهار نشان طلا، یک نقره و ۲ برنز بود.
در حسرت اعزام
با این حال به دلیل نبود بودجه برای تامین هزینههای اعزام، هیچ گاه این موفقیت کسب شده در عرصه ملی باعث نشد تا قهرمانان طناب زنی همدان امکان حضور در مسابقات جهانی را پیدا کنند.
سال ۹۶ تیم طناب زنی دختران همدان با وجود اینکه برای نخستین بار جواز حضور در مسابقات آسیایی را کسب کرده بود، موفق به اعزام نشد.
مسابقات همان سال به میزبانی کره جنوبی برگزار شد و تیم همدان به دلیل برخوردار نبودن از توان مالی نتوانست اعزام شود و این وضعیت در سال ۹۷ نیز تکرار شد.
هزینههای سرسام آور اعزام طنابزنان به مسابقات بین المللی و عدم توان مالی هیات ورزشهای همگانی همدان در تامین بودجه باعث شد تا در این سال ها حسرت حضور در میدان جهانی بر دل استعدادهای طنابزنی همدان بماند.
از آنجا که ورزشهای همگانی مجاز به ورود در عرصه قهرمانی نیست، بودجهای برای اعزام به مسابقات برون مرزی تعریف نشده و تنها در صورت تامین هزینهها به صورت شخصی و یا جذب اسپانسر، این فرصت مهیا میشد.
فدراسیون ورزشهای همگانی در سالهایی که طنابزنی همدان از قهرمانان خود رونمایی داشت، عنوان کرد که توان مالی برای اعزام این ورزشکاران را ندارد چرا که عهده دار بیش از ۵۰ رشته ورزشی بوده و با محدودیت مالی نیز مواجه است.
همین مساله باعث شد تا ورزش طنابزنی همدان در حسرت اعزام باقی بماند.
ورزشکاران انتخاب شده استان همدان برای رقابتهای قهرمانی طناب زنی آسیایی و جهان در سالهای گذشته، از توان مالی لازم برخوردار نبودند که بخواهند این هزینه را شخصی پرداخت کنند ضمن اینکه سایر استانها از این فرصت استفاده کردند تا جایگزین همدان شوند.
حالا شیوع کرونا این فرصت طلایی را برای طنابزنان منتخب همدان ایجاد کرده که بدون صرف هزینه سفر، در رقابتهای جهانی کانادا شرکت کنند.
فدراسیون جهانی مسابقات به دلیل شیوع کرونا تصمیم گرفت تا ارزیابی رقابت نفرات شرکت کننده را به صورت مجازی و با ارسال فیلم از سوی کشورها انجام دهد.
براین اساس سه طنابزن همدانی منتخب در این مسابقات با ارسال فیلم آیتم مدنظر فدراسیون جهانی، با سایر حریفان خارجی خود رقابت خواهند داشت.
همدان با سه نماینده در مسابقات جهانی
مسوول کمیته طناب زنی هیات ورزشهای همگانی همدان با اشاره به حضور سه ورزشکار ملی پوش این استان در رقابتهای جهانی کانادا گفت: طنابزنان همدانی در ماده سرعت جاگینگ ۳۰ ثانیه و سرعت استقامت ۳ دقیقه در مسابقات جهانی شرکت میکنند.
“الهام امیرزاده” افزود: کیانا ببری نیک شرکت کننده ماده جاگینگ سرعت ۳۰ ثانیه است و کیمیا ببری نیک نیز در ماده سه دقیقه استقامت با حریفان رقابت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: همچنین مصطفی وکیلی در ماده سرعت استقامت ۳ دقیقه در مسابقات جهانی کانادا مسابقه خوهد داد.
امیرزاده خاطرنشان کرد: تا فردا دوشنبه این فرصت را داریم تا فیلم مسابقه طنابزنان همدانی را به فدراسیون همگانی ارسال کنیم تا ضمن بازبینی، در سامانه مسابقات فدراسیون جهانی بارگزاری شود.
امیرزاده: تا فردا دوشنبه این فرصت را داریم تا فیلم مسابقه طنابزنان همدانی را به فدراسیون همگانی ارسال کنیم تا ضمن بازبینی، در سامانه مسابقات فدراسیون جهانی بارگزاری شود.
وی با ابراز خرسندی از اینکه امکان حضور طنابزنان همدانی در مسابقات جهانی فراهم شده است، یادآور شد: درخشش در این مسابقات هدف اصلی ما است.
مسوول کمیته طنابزنی هیات ورزشهای همگانی همدان با بیان اینکه هم اکنون رکوردار آیتم سرعت در کشور هستیم، گفت: طنابزنی همدان از همان شروع بکار این رشته به لحاظ فیزیک بدنی در بخش سرعت موفق بودند و توانستیم این آیتم را توسعه دهیم تا جایی که اکنون رکوردار کشور هستیم.
وی یادآور شد: در مسابقات جهانی خواهران ببری نیک در رده سنی ۱۶ تا ۱۸ سال و مصطفی وکیلی در رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال رقابت خواهند داشت.
وی افزود: سه هزار ورزشکار از کشورهای مختلف جهان در این مسابقات شرکت دارند.
Saturday, 19 July , 2025