بدون شک یکی از خبرهایی که در دوره وزارت حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان چشمگیر به نظر آمد و مورد توجه اهالی ورزش قرار گرفت بازگشت انجمن راگبی به یک فدراسیون مستقل بود.

* ایمان پناهی – فاطمه رحیمی

بدون شک یکی از خبرهایی که در دوره وزارت حمید سجادی در وزارت ورزش و جوانان چشمگیر به نظر آمد و مورد توجه اهالی ورزش قرار گرفت بازگشت انجمن راگبی به یک فدراسیون مستقل بود.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران(ایپنا) و به نقل از روزنامه ابرار ورزشی، رشته راگبی که جزو رشته های المپیکی قرار دارد و در کشورهای مختلف و همچنین کشورمان طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است چند وقتی بود که مورد بی مهری مسئولین ورزش کشور قرار گرفته بود و به صورت یک انجمن زیر مجموعه فدراسیون انجمنهای ورزشی اداره می شد اما با حمایتهای وزیر وقت ورزش دوباره به یک فدراسیون مستقل تبدیل شده است.

در این میان میرمهدی حسینی به عنوان سرپرست فدراسیون راگبی در تلاش است که شرایط را برای مسیر جدید این رشته ورزشی فراهم و مهیا کند. نسبت به رسالت و برنامه ای که برای حمایت از رشته های مختلف ورزشی داریم این بار به سراغ سرپرست فدراسیون راگبی رفتیم و به صورت اختصاصی مدتی با وی هم کلام شدیم که در ادامه خواهید خواند:

* چطور شد که راگبی دوباره تبدیل به یک فدراسیون شد؟

–  در ابتدا تشکر می کنم از شما و همکارانتان که امروز را به این رشته پرطرفدار و المپیکی اختصاص دادید. فراموش نکنید که راگبی زمانی فدراسیون بوده و به طور ناگهانی به انجمن تبدیل شدیم؛ خیلی دوست داشتم خبرنگاران که سرمایه و محرک ورزش هستند همین قدر پیگیری می کردند تا شاید این فدراسیون انجمن نمی شد. به نظر من در ورزشی که قالب المپیکی دارد و جز ورزشهای المپیکی محسوب می شود اما حدود ۱۰سال به صورت انجمن اداره شود!

عملکرد موفق در چند سال اخیر، باعث شد که دوباره فدراسیون شویم

خوشبختانه آمایش علمی که در دل وزارت ورزش و جوانان انجام شد وعملکرد بسیار موفقیت آمیز چند سال اخیر این رشته ورزشی یعنی مقام چهارم جام جاکارتا و قهرمانی و نایب قهرمانی مسابقات غرب آسیا را کسب کردیم و تیمهای نوجوانان و جوانانمان را سازماندهی و راه اندازی کردیم. از سوی دیگر توانستیم در بخش بین المللی، لژیونر به کشور اسپانیا و باشگاه بارسلون صادر کنیم و تیم ملی عراق با هدایت سرمربی ایرانی گام به مسابقات گذاشت و … باعث شد مجددا فدراسیون شویم. به عقیده بنده این روند رو به رشد باعث شد درست ترین تصمیم از سوی وزارت ورزش و جوانان گرفته شود که امیدوارم با حمایتهای آتی بتوانیم به موفقیتهایمان تداوم بخشیم. از سوی دیگر جا دارد از آقای دکتر علیپور که در فدراسیون انجمنهای ورزشی همیشه حامی ما بودند، تشکر و قدردانی کنم.

تصمیم گرفتم که مجددا تیم راگبی ۱۵ نفره را فعال کنم

* در خصو رنکینک قاره ای و جهانی، راگبی در حال حاضر چه شرایطی دارد؟

–  رنکینک قاره ای و جهانی اصولا از روی تیمهای ۱۵ نفره شکل می گیرد. ببینید ما در این رشته ورزشی؛ راگبی ساحلی، راگبی ۷ نفره که در المپیک بازی میشه و راگبی ۱۵ نفره که برای خودش جام جهانی دارد و کشورهای تراز اول به این مسابقات می آیند و تاثیر بالایی در رنکینگ کشورهای مختلف دارد را داریم. تا آنجایی که من اطلاع دارم از سال ۱۳۹۳ فعالیت راگبی ۱۵ نفره کاهش یافت و تصمیم گرفته شد که تمرکز بر روی راگبی ۷ نفره باشد که به همین دلیل ما رشد و پیشرفتی در رنکینگ نداشتیم اما چون اعتقاد دارم که راگبی ۱۵ نفره بانک تولید و پرورش بازیکن است و می تواند حتی به دیگر تیمهای ما نیز کمک کند، تصمیم گرفتم که مجددا تیم راگبی ۱۵ نفره را فعال کنم که به امید خدا تاثیرات این اتفاق به زودی نمایان خواهد شد.

راگبی رشته خشنی نیست

* برای شناخت بیشتر و همگانی شدن این رشته ورزشی برنامه خاصی در نظر گرفته شده است؟

– راگبی، ورزش اصلی حدود ۳۰ کشور در دنیاست اما اینکه بتوان در این رشته،مدال آوری توسعه پیدا کند بستگی به توجه اهالی رسانه دارد. می خواهم یک نکته فنی را در این قسمت برای شما بیان کنم؛ در راگبی اگر شما فنون کشتی را بلد باشید خیلی خیلی می تواند به شما در قسمت دفاعی کمک کند. من ورزش راگبی را خیلی خشن نمی دانم چون در آن اصلا ضربه ای وجود ندارد و کاملا ضربه در این رشته ممنوع است.ورزش راگبی ضربه ندارد و یا کمرگیری مثل کشتی است یا توپ گیری و بیشتر زورآزمایی و پاس دادن توپ به نمایش گذاشته می شود. می دانید چرا راگبی در ایران موفق است چون رشته کبدی در ایران موفق است، رشته کشتی در کشورمان ید طولایی دارد و دوومیدانی، رشته های هوازی، هندبال و … مشغول فعالیت هستند؛ در راگبی تلفیقی از همه این رشته ها را داریم و ورزشکاران این رشته های ورزشی بدون شک می توانند در راگبی موفق باشند. کار کارآسانی نیست اما در تلاش هستیم با وجود امکانات ضعیف موجود، راگبی را در بین عموم مردم گسترش دهیم و برای این هدف، برنامه ریزی علمی و تخصصی داریم.

* چند هیئت استانی در سراسر کشور فعالیت دارد؟

– جمعا ۲۲ کمیته فعال در کشور وجود دارد که کمک شایانی به توسعه این ورزش در سطح کشور داشتند. ضمنا در حال جابجایی و انتخاب این کمیته ها در قالب هیئتهای راگبی هستیم که در این خصوص سعی می کنیم با وسواس بالایی کار کنیم تا درنهایت خروجی با کیفیتی داشته باشیم. به نظر من انتخاب هیئتهای راگبی کار بسیار حساسی است که بدون شک این هیئتها، بازوان این رشته ورزشی و فدراسیون خواهند بود و اگر با دقت و برنامه انتخاب شوند ما هم در فدراسیون می توانیم برنامه های خود را به خوبی به اجرا در آوریم.

در استانهایی مثل خراسان، آذربایجان، فارس، اصفهان، تهران و حتی مازندران، راگبی یک رشته اصلی ورزشی محسوب می شود و فعالیت بالای این استانها به توسعه این رشته کمک شایانی کرده است. ما در حال حاضر کمیته های مختلف داریم و لیگهای ما در رده های سنی فعال هستند؛ لیگهای ما در بخش آقایان بالای ۱۸ تیم شرکت دارند و در بخش بانوان نیز ۱۲ تیم به رقابت می پردازند.

میانگین سنی تیم ملی را از ۳۴ سال به ۲۷ سال کاهش دادیم

* در حدود ۲سال اخیر موفقیتهای چشمگیری در این ورزش کسب شده، در این باره چه نظری دارید؟

–  پیش زمینه این موفقیتها در سالهای اخیر اتفاق افتاده که جا دارد از مدیران وقت تشکر کنم خصوصا آقای دکتر حسن میزاآقابیک بدون شک اگر حمایت آنها نبود شاید با تاخیر به این موفقیت می رسیدیم.

* درباره میانگین سنی تیم ملی توضیح دهید.

– میانگین سنی تیم ملی راگبی ۳۴ سال بود. درحال حاضر این میانگین را به ۲۷سال رساندیم. کاهش میانگین سنی یک شبه به دست نمی آید متاسفانه مردم ما علاقه مند به پروژه های کوتاه مدت هستند اما سیاست ما در این ورزش در وحله اول پایین آوردن میانگین سنی بازیکنان تیم است ولی به هر حال بازیکنان بسیار توانمندی هستند که نمی شود از آنها به راحتی چشم پوشی کرد خیلی تلاش می کنند و بسیار جنگنده و باانگیزه هست و من هم به عنوان مسوول این رشته در کشور با وجود اینکه شعارم و دیدگاهم به جوانگرایی است اما نمی توانم به راحتی از کنار این قهرمانان بگذرم. برای رسیدن به هدف جوانگرایی برای اولین بار تیم نوجوانان ایران را که زیر ۱۸ سال هستند را به مسابقات آسیایی اعزام خواهیم کرد.

در نظر داریم تا در مسابقات آسیایی قطر، جزو ۳ تیم برتر باشیم

* در خصوص اعزام تیم ملی در آبانماه سال جاری به دوحه قطر صحبت کنید.

– ۱۲ تیم طراز اول آسیایی در این مسابقات حضور دارند. مسابقات در سطح بسیار بالایی برگزار خواهد شد و به طور مثال تیم قطر که میزبان بازیها هم هست تا دندان مسلح گام به مسابقات می گذارد تمام بازیکنان این تیم از نیوزلند، استرالیا، انگستان و … هستند و حتی کادرفنی تیم نیز بومی نیستند. ما در نظر داریم بهترین عملکرد را به نمایش بگذاریم و جز ۳ تیم اول قرار بگیریم.

برای دورنگه داشتن تیم ملی از حاشیه، مربی ایرانی انتخاب کردیم

* آیا از مربی خارجی برای تیم بزرگسالان استفاده می کنید؟

– برای دور نگه داشتن تیم ملی از حاشیه، مربی تیم بزرگسالان راگبی را ایرانی انتخاب کردیم که آقای مرتضی رسولی هستند اما در نظر داریم مربی خارجی تزریق شود تا برای موفقیت بیشتر تیم به عنوان کمک مربی در کنار سرمربی ایرانی فعالیت کنند البته این موضوع هم نیازمند زمان است چون همانطور که می دانید ما تازه تبدیل به فدراسیون شده ایم و برای در اختیار گرفتن ردیف بودجه و هماهنگی جهت استخدام مربی خارجی نیازمند طی کردن مراحل خاص اداری داریم.

هیچ امکاناتی در اختیار نداریم

* وضعیت امکانات شما در کشور برای رشته راگبی به چه صورت هست؟

– اجازه بدهید در این زمینه خیلی شفاف صحبت کنیم؛ ما هیچ امکاناتی را در اختیار نداریم. زمین شماره ۴ ورزشگاه آزادی برای راگبی بود که در دوره آقای سلطانی فر این زمین به بخش خصوصی واگذار شد. واقعا نمی دانم چرا باید یک ورزش المپیکی در کشور با حداقل امکانات مشغول به فعالیت باشد و دوستان تنها زمین این رشته در پایتخت را هم به بخش خصوصی واگذار کنند!

ما در واقع زمین نداریم و در حال حاضر در سطح کشوری نیز یک زمین ۲۲ بهمن شیراز در اختیار ما هست که آن زمین هم آنقدر ناهموار و غیراستاندارد است که من نمی تواند تمرینات تیم ملی را در این زمین برگزار کنم که قطع به یقین باعث مصدومیت ملی پوشان می شود.

من در دوره آقای دکتر سجادی از ایشان خواهش کردم زمین مناسب در اختیار ما گذاشته شود، ایشان هم با این درخواست موافقت کرده بودند که با دستور رییس جمهور، جناب آقای کیومرث هاشمی در راس وزارت قرار گرفتند که این موضوع می تواند برای ما بسیار خوش یمن و مبارک باشد. چون آقای مهندس هاشمی خودشان از جنس ورزش هستند و بدون شک درد ورزش و ورزشکاران را لمس کرده و نگاه ویژه ای به رشته المپیکی راگبی خواهند داشت. واقعا حق راگبی است که تنها یک زمین استاندارد در پایتخت داشته باشیم تا تیمهای ملی در آن به فعالیت بپردازند.

در ۳ سال آینده راگبی را به یک صنعت در ورزش تبدیل می کنیم

* در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید؟

– تشکر می کنم از شما که نگاه ویژه ای به این رشته ورزشی داشته اید و امیدوارم بازهم ما و راگبی را حمایت کنید؛ به نظر من راگبی اعتیادآور است و اگر یکبار یک مسابقه راگبی را تماشا کنید شک نکنید که بیش از قبل به این رشته ورزشی علاقه مند خواهید شد. من این قول را می دهم که اگر در راگبی بودم و این شایستگی را داشتم که همچنان سکاندار این رشته ورزشی باشم راگبی را به یک صنعت در ورزش در ۳ سال آینده تبدیل می کنم. بدون شک در این مسیر سخت نیازمند کمک ویژه دستگاه ورزش، رسانه ها و دیگر اهالی ورزش دوست هستیم و امیدوارم به توانیم گامهای موثری در این خصوص برداریم؛ انشاالله.

  • نویسنده : ایمان پناهی - فاطمه رحیمی
  • منبع خبر : ابرارورزشی