به گزارش همشهری: همواره در اوایل خرداد دکان‌های کاسبی وغرفه‌های ثبت نام مدارس ورزشی مجوز دار و بدون مجوز در خیابان‌های عریض و طویل شهر به وضوح خودنمایی می‌کنند و اغلب از شعارهایی مانند معرفی بازیکنان به تیم‌های لیگ برتری و یا به تیم‌های خارج از کشور با استفاده از مربیان لیگ برتری در بنرهای […]

به گزارش همشهری: همواره در اوایل خرداد دکان‌های کاسبی وغرفه‌های ثبت نام مدارس ورزشی مجوز دار و بدون مجوز در خیابان‌های عریض و طویل شهر به وضوح خودنمایی می‌کنند و اغلب از شعارهایی مانند معرفی بازیکنان به تیم‌های لیگ برتری و یا به تیم‌های خارج از کشور با استفاده از مربیان لیگ برتری در بنرهای تبلیغاتی این‌گونه مدارس استفاده می‌شود.
اغلب این‌گونه مدارس ورزشی به خصوص از نوع فوتبال، به جای این‌که به فکر کیفیت آموزش باشند، به هنرآموزان به چشم یک مشتری می‌نگرند که باید تعداد بیشتری از این عزیزان را جذب کنند تا بیشترین سودهی در ۳ ماه تابستان را داشته باشند.
در این بین دستگاه‌های اداری مربوطه هیچگاه سعی نکرده اند این مشکل اساسی در ورزش ملی را جدی بگیرند و ورزش آماتوری ایران در سطح پایه را به جلو حرکت دهند. این ناهماهنگی‌ها بین وزارت آموزش پرورش و سازمان تربیت بدنی سابق و وزارت ورزش وجوانان فعلی به‌طور محسوس قابل مشاهده
است.ناهماهنگی این ۲ نهاد تاثیر گذار در آینده سازی کشور باعث رونق و کسب وکار سودجویان در اغلب مدارس فوتبال و دیگر رشته‌های ورزشی شده است.به همین دلیل درباره ناکارایی مدارس فوتبال با متولیان امر گفت و گو کردیم.

کمبود امکانات و از بین رفتن انگیزه
مسئول امور ورزش فرهنسگرای جوان ارومیه در مورد تداوم نداشتن فعالیت مدارس فوتبال در آذربایجان غربی به همشهری گفت: باتوجه به این‌که آذربایجان غربی در منطقه سردسیر کشور قرار گرفته است نمی‌توان مدارس دائمی فوتبال در این استان را در همه ماه‌های سال شاهد بود. از سوی دیگر کمبود امکانات و معیارهای فوتبال در این استان انگیزه هنرآموزان فوتبال را برای آینده فوتبال از بین می‌برد.
«حمیدرضا کنعانی» اضافه کرد: مدارس فوتبال در شهرهای بزرگ به عنوان سکوی پرتاب بازیکنان نونهال محسوب می‌شوند، ولی وجود تیم‌های سطح اول فوتبال ایران در استان، عامل انگیزه برای رده‌های پایه فوتبال را به کلی از بین برده است.
وی گفت: در کنار این عوامل بعضی از افراد سودجو در این ایام از اعتماد مردم سوء استفاده می‌کنند و با وعده و وعیدهای توخالی و با تبلیغات دروغین باعث دلزدگی مردم این استان از رشته مهیج و جذاب فوتبال می‌شوند.
کنعانی در مورد نقش آسیا ویژن در مورد پیشرفت فوتبال در استان‌هایی که به رشد فوتبالی نرسیده‌اند، گفت: این طرح مانند دیگر طرح‌های برنامه ریزی نشده در امر ورزش، به جز تهران در هیچ کدام از استان‌های کشور با نتایج خوبی همراه نبوده است و عاملی که باعث عدم توفیق این طرح در استان‌های کشور شد، کمبود تیم‌های ورزشی فوتبال پایدار وحرفه ای و فعالی در رده‌های سنی بود.
وی با بیان این‌که امروزه تنها با یک دفتر با چند میز اداری نمی‌توان آکادمی ورزش فوتبال در استان دچار دگرگونی عظیم کرد، افزود: در قانون نوشته شده ورزش در تمام دنیا، تیم‌های بزرگسال علاوه بر آکادمی حداقل در دو رده سنی پایه تیمداری دارند، در حالی که این نقیصه حتی در تیم‌های لیگ برتری چندین ساله ایران نیز دیده نمی‌شود.
این مسئول در مورد نقش حمایت برخی از دستگاه‌های اجرایی از فوتبال استان گفت: مشکلات مالی هیات‌های ورزشی باعث شده همگی به ساختمان شهرداری هجوم ببرند که باعث نبود توزیع یکسان منابع مالی بین رشته‌های پرطرفدار و تاثیرگذار شده است.
کنعانی در مورد نقش فرهنگسرای جوان ارومیه برای پیشرفت فوتبال در این شهر گفت: فرهنسگراهای جوان نقش مهم واساسی در فرهنگسازی به خصوص در امر ورزش را دارند. فرهنگسرای جوان ارومیه امسال در تلاش خرید یک امتیاز لیگ برتر نوجوانان در سطح اول فوتبال کشور است که بتواند مقداری از کمبود‌های فوتبال پایه را در این استان ترمیم کند، چرا که اگر هزینه‌های امروزی که برای ورزش در نظر گرفته شده صرف نشود، باید این هزینه‌های در آینده نه‌چندان دور در کمپ‌های ترک اعتیاد هزینه شود.