سرمربی سابق تیم ملی کشتی آزاد گفت: با توجه به نفراتی که برای مسابقات قهرمانی جهان کرواسی انتخاب شدند، به نظرم چرخه انتخابی از مسیر اولیه خارج شده و به سمت نتیجه گرایی تیمی رفته است.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا)، محسن کاوه درباره ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد برای حضور در مسابقات جهانی کرواسی ۲۰۲۵، گفت: تعریفی که به عنوان چرخه انتخابی برای تیم ملی کشتی مطرح شده بود، در برخی از اوزان مورد پذیرش واقع نشد چرا که به نظر می‌رسید در طول مسیر مدام تغییراتی به آن اضافه شد. به عقیده من، چرخه باید از ابتدا به طور کامل و مشخص تدوین شود و تا پایان مسیر، همان چارچوب حفظ می‌شد. متأسفانه این اتفاق نیفتاد و در عمل شاهد اضافه‌شدن موارد مختلف در میانه راه بودیم. با این حال، فعلاً ترکیب تیم مشخص شده و من قصد ندارم به آن ورود کنم و تنها برای تیم آرزوی موفقیت می‌کنم.

وی افزود: من شخصاً نسبت به برخی از موارد، نقطه‌نظرات خاص خودم را دارم، اما از آنجا که در آستانه مسابقات جهانی هستیم و ترکیب تیم نیز نهایی شده است، شاید صلاح نباشد در این مقطع مباحث انتقادی مطرح شود. در حال حاضر همه منتظرند تیم ملی در رقابت‌های جهانی نتایج خوبی کسب کند و اگر قرار است انتقادی مطرح شود، بهتر است به بعد از مسابقات جهانی موکول شود.

کاوه با اشاره به انتخاب امیرمحمد یزدانی به عنوان کشتی‌گیر وزن ۷۰ کیلوگرم بدون برگزاری انتخابی تیم ملی خاطرنشان کرد: من در رابطه با امیرمحمد نظر شخصی خودم را دارم، به اعتقاد من امیرمحمد تصمیم خوبی گرفت. او پس از رقابت‌ها با در نظر گرفتن شرایط وزنی و سن خود، به وزن ۷۴ کیلوگرم رفت. این انتخاب در راستای چشم‌انداز المپیک بود و نتایج نسبتاً مناسبی هم کسب کرد؛ در جام تختی به عنوان قهرمانی رسید و در تورنمنت‌های بین‌المللی نیز عملکرد بدی نداشت. بنابراین، از این منظر تصمیم او قابل قبول بود.

وی ادامه داد: البته در وزن ۷۰ کیلوگرم، به نظر می‌رسد کادر فنی از عملکرد نمایندگان اعزامی به مسابقات مختلف رضایت نداشت و نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. به همین دلیل، تصمیم گرفتند امیرمحمد به ۷۰ کیلوگرم برگردد. این تصمیمی بود که کادر فنی گرفت و احتمالاً برای نتیجه‌گرایی و رسیدن به ترکیب نهایی چنین تصمیم گرفته شد چرا که یزدانی پیش‌تر هم در همین وزن سابقه خوبی داشته و موفقیت‌های خوبی کسب کرده است.

سرمربی سابق تیم ملی تصریح کرد: نگاه امیرمحمد به المپیک قابل تقدیر است؛ همان نگاهی که کشتی‌گیرانی مانند شاکری هم داشتند. حتی به نظر من، سینا خلیلی هم باید چنین دیدگاهی داشته باشد و به وزن ۷۴ کیلوگرم به‌عنوان وزن المپیکی توجه کنند. اما اکنون دوباره شاهد انتخاب امیرمحمد در وزن ۷۰ کیلوگرم هستیم؛ در حالی که او در یک سال گذشته در وزن ۷۰ کیلوگرم فقط در لیگ کشتی گرفته که عملکرد خوبی هم نداشته است.

وی گفت: با توجه به اینکه مسابقات جهانی در پیش است و به گفته بسیاری، ایران شانس زیادی برای قهرمانی دارد، به نظر می‌رسد رویکرد کادر فنی به سمت انتخاب نفراتی رفته که پیش‌تر خود را اثبات کرده‌اند و دیگر جایی برای آزمون و خطا نیست. بنابراین به نظرم تعریفی که من از چرخه انتخابی تیم ملی دارم، بیشتر به سمت نتیجه‌گرایی تیمی است. در مورد محمد نخودی نیز تصور می‌کنم همان مسیری که برای امیرعلی آذرپیرا طی شد، برای او نیز در نظر گرفته شده است و در نهایت دوبنده تیم ملی به نخودی خواهد رسید. البته این صرفاً تحلیل من از روند موجود است.

سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد ادامه داد: چرخه تیم ملی تعریف به سمت نتیجه‌گرایی است و تفسیرهای مختلفی می‌توان از آن داشت. اگر قرار باشد از ابتدا درباره آن صحبت شود، جای بحث بسیار است، اما با توجه به شرایط فعلی، باید برای تیم ملی آرزوی موفقیت کرد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت تیم‌های رقیب از جمله آمریکا و روسیه، چقدر شانس قهرمانی برای تیم ایران قائل است، گفت: شانس تیم ایران برای کسب عنوان قهرمانی خوب است. تیم آمریکا نسبت به سال‌های گذشته تغییرات زیادی داشته است و افت و خیز زیادی دارد. گرجستانی‌ها بعد از المپیک تغییراتی زیادی در بدنه تیم داشتند و خیلی از کشتی‌گیران دنیا تغییر وزن هم دادند. تیم روسیه همچنان تیم قدرتمندی است و ژاپن نیز تغییراتی در ترکیب خود ایجاد کرده، اما در مجموع اوضاع ما نیز مناسب به نظر می‌رسد. اگر کشتی‌گیرانی که شانس کمتری برای امتیازآوری دارند نیز بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند، ما شانس بالایی برای قهرمانی تیمی خواهیم داشت. همه چیز به عملکرد نهایی بچه‌ها در رقابت‌ها بستگی دارد

  • نویسنده : محمد مهدی اسماعیلی رها