کسب ۴ سهمیه المپیک توسط قایقرانان ایرانی

کسب چهار سهمیه المپیک توسط قایقرانان ایرانی

مسابقات انتخابی المپیک رویینگ و آب‌های آرام در دو کشور کره‌جنوبی و ژاپن به پایان رسید و سهم قایقرانی ایران کسب چهار سهمیه المپیک پاریس بود.

رویینگ برای اولین بار توانست در قایق دونفره صاحب سهمیه شود. به این ترتیب تعداد ورزشکارانی که به المپیک پاریس می‌روند، پنج نفر هستند.

پیش از این بیشترین تعداد سهمیه قایقرانی در المپیک ۲۰۱۲ لندن بود که چهار سهمیه آن هم در انفرادی داشت.

مجلل در بازی‌های آسیایی هانگژو توانست مدال نقره رویینگ چهار نفره را بگیرد. او سپس در مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا دو مدال طلا در رویینگ یک نفره و رویینگ دونفره گرفت. مجلل در انتخابی تیم ملی هم توانست عنوان نخست را به دست آورد و در نهایت در انتخابی المپیک با کسب مدال برنز، سهمیه المپیک گرفت.

زوج جاور و نوروزی در بازی‌های آسیایی هانگژو تشکیل شد که حاصل آن مدال نقره دونفره بود. این دو نفر همچنین در رویینگ چهار نفره هم نقره گرفتند. پس از آن این زوج برای انتخابی المپیک آماده شدند که با تاریخ‌سازی توانستند برای اولین بار سهمیه رویینگ دونفره را بگیرند. مهسا جاور نیز بازگشت خوبی به ورزش قهرمانی داشت و حاصل آن دو نقره بازی‌های آسیایی و کسب سهمیه المپیک پاریس بود.

محمدنبی رضایی برای المپیک توکیو در انتخابی تیم ملی به عادل مجللی باخت و نتوانست به مسابقات کسب سهمیه المپیک برود. او بعد از گذشت سه سال در انتخابی المپیک پاریس توانست مدال طلا بگیرد و سهمیه را به دست آورد.

علی آقامیرزایی برای دومین بار توانست سهمیه المپیک بگیرد. او در المپیک توکیو هم سهمیه گرفت و اکنون برای المپیک پاریس هم توانست این سهمیه را تکرار کند.

آقامیرزایی در انتخابی المپیک سوم شد و در این ماده دو سهمیه توزیع می‌شود. نماینده ازبکستان و قزاقستان اول و دوم شدند. با توجه به کسب سهمیه قایق دونفره قزاقستان و طبق قوانین فدراسیون جهانی اولویت سهمیه با قایق گروهی است و به همین دلیل سهمیه قایق یک‌نفره قزاقستان به نفر سوم تعلق گرفت.




سهرابیان: کسب ۵ سهمیه برای ورزشکاران قایقرانی قوت قلب است/ می‌توانستیم در کایاک ۲ نفره و کانو هم سهمیه بگیریم

سهرابیان: کسب ۵ سهمیه برای ورزشکاران قایقرانی قوت قلب است/ می‌توانستیم در کایاک ۲ نفره و کانو هم سهمیه بگیریم

علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی با اشاره به کسب سهمیه المپیک قایقرانان ایرانی گفت: خوشبختانه دختران و پسران قایقران کشورمان موفق شدند برای اولین بار ۵ سهمیه المپیک را کسب کنند.

وی افزود: ۳ سهمیه کسب شده مخصوص دختران قایقران است که در ۴ رشته شرکت خواهند کرد همچنین این اتفاق برای اولین بار افتاد که ۲ سهمیه رویینگ، ۱ کایاک و ۱ کانو به طور همزمان به مسابقات اعزام میشوند.

رئیس فدراسیون قایقرانی در ادامه بیان کرد: دختران ما در بخش دبل روئینگ موفق شدند در مسابقات روئینگ کره جنوبی هر ۲ سهمیه را کسب کنند، همینطور علی آقامیرزایی و محمدنبی رضایی نیز موفق شدند در مسابقات کانو و کایاک آب‌های آرام که در ژاپن برگزار شد کسب مدال و سهمیه کنند.

همچنین سهرابیان با بیان اینکه کسب سهمیه ما در بخش کانو و کایاک ۲ نفره نیز قطعی بود، گفت: متاسفانه در اولین روز مسابقات بدلیل طوفان شدیدی که رخ داد، مجبور شدیم بعنوان برگزار کننده، مسابقات را ساعت‌ها به تعویق بیندازیم و باتوجه به قطع نشدن طوفان، مسابقات در همان شرایط آب و هوایی برگزار شد و متاسفانه قایقرانان ما همچون دیگر ورزشکاراران شایسته موفق به کسب سهمیه در این بخش نشدند.

وی در ادامه گفت: هرچند که در این دوره موفق به کسب سهمیه در بخش ۲ نفره کایاک و کانو نشدیم ولی کسب سهمیه در بخش‌های دیگر توانست برای ورزشکارانمان قوت قلب باشد و امیدوارم با کسب مدال در المپیک بتوانیم باعث شادی مردم ایران و ورزش دوستان شویم.




صعود ۲ قایقران ایرانی به فینال مسابقات قهرمانی آسیا 

صعود ۲ قایقران ایرانی به فینال مسابقات قهرمانی آسیا 

مسابقات آب‌های آرام قهرمانی آسیا و انتخابی قاره‌ای المپیک امروز در روز سوم مسابقات در توکیو ژاپن دنبال می‌شود.

تیم قایقرانی آب‌های آرام ایران با ۶ ورزشکار و ۴ مربی در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک حضور دارد.

نبی رضایی در گروه دوم مقدماتی کانوی ۱۰۰۰ متر مردان در رقابت با حریفانی از تاجیکستان، کره، ازبکستان، هند و تایلند رقابت کرد و با زمان ۴:۰۰.۳۴۷ دقیقه به عنوان قایق اول از خط عبور کرد و مستقیما به فینال این رقابت‌ها صعود کرد. در این رقابت نمایندگان ازبکستان و کره دوم و سوم شدند. فینال این ماده فردا یکشنبه صبح برگزار می‌شود.

علی آقامیرزایی هم در گروه دوم مقدماتی کایاک ۱۰۰۰ متر مردان در رقابت با حریفانی از قزاقستان، چین‌تایپه، هنگ‌کنگ، ازبکستان، سنگاپور و هند رقابت کرد و با زمان ۳:۳۸.۸۷۶ دقیقه به عنوان قایق اول از خط عبور کرد و مستقیما به فینال این رقابت‌ها صعود کرد. در این رقابت نمایندگان قزاقستان و ازبکستان دوم و سوم شدند. فینال این ماده فردا یکشنبه صبح برگزار می‌شود.




ملی‌پوش کایاک ایران در قهرمانی آسیا برنزی شد

ملی‌پوش کایاک ایران در قهرمانی آسیا برنزی شد

در دومین روز مسابقات قایقرانی آب‌های آرام قهرمانی آسیا، نماینده ایران در کایاک ۲۰۰ متر مردان مدال برنز گرفت.

علی آقامیرزایی در مرحله فینال کایاک یک‌نفره ۲۰۰ متر قهرمانی آسیا با زمان ۳۹ ثانیه و ۵۳ صدم ثانیه در جایگاه سوم قرار گرفت. 

نمایندگان کره‌جنوبی و ازبکستان اول و دوم شدند. 

ماده کایاک یک نفره ۲۰۰ متر المپیکی نیست. 

مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک به میزبانی ژاپن در حال برگزاری است.




صعود نمایندگان ایران به فینال آب‌های آرام آسیا

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا ؛ مسابقات آب‌های آرام قهرمانی آسیا و انتخابی قاره‌ای المپیک از امروز در توکیو ژاپن آغاز شد. تیم قایقرانی آبهای آرام با ۶ ورزشکار و ۴ مربی در مسابقات قهرمانی آسیا و ‌انتخابی المپیک حضور دارد.

عادل مجللی و کیا اسکندانی در گروه دوم مقدماتی کانوی ۵۰۰ متر مردان در رقابت با حریفانی از فیلیپین، ژاپن، تایلند و کره با زمان ۱:۵۱.۷۱۶ دقیقه به عنوان قایق دوم از خط عبور کردند و راهی فینال شدند. در این رقابت نمایندگان ژاپن و تایلند اول و سوم شدند. عادل مجللی و کیا اسکندانی فردا در فینال این مسابقات رقابت خواهند کرد.

همچنین علی آقامیرزایی در دور نیمه نهایی کایاک ۲۰۰ متر مردان در رقابت با حریفانی از هنگ‌کنگ، هند و تایلند با زمان ۴۲.۷۷۵ ثانیه به عنوان قایق سوم از خط عبور کرد و به فینال این ماده صعود کرد. در این رقابت نمایندگان تایلند و هنگ‌کنگ اول و دوم شدند. علی آقامیرزایی فردا در فینال این مسابقات رقابت خواهد کرد.




آغاز مرحله جدید اردوی تیم ملی پاراکانو از ۷ فروردین

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا ؛به نقل از روابط‌عمومی فدراسیون قایقرانی، دور جدید اردوی تیم ملی پاراکانو در آغاز سال ۱۴۰۳ به میزبانی دریاچه آزادی تهران برگزار خواهد شد.

این اردو با شرکت ۵ قایقران ۷ تا ۲۸ فروردین انجام می‌شود.

احمدرضا طالبیان مربی و سمیه اسدی سرپرست این اردو هستند.

شهلا بهروزی‌راد از کرمانشاه و رویا سلطانی از زنجان در بخش بانوان و سعید حسین‌پور از لرستان، اسلام جاهدی از هرمزگان و مسعود قیصری از تهران ملی‌پوشان حاضر در این اردو هستند که خود را برای حضور موفق در مسابقات کسب سهمیه پارالمپیک پاریس آماده می‌کنند.




سرپرست فدراسیون: تعلیق فدراسیون بادبانی کذب محض است/ ۲ مربی خارجی در راه ایران

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا ؛ وزیر وقت ورزش و جوانان در آخرین روزهای آبان‌ماه ۱۴۰۱ دستور جدایی فدراسیون بادبانی از قایقرانی را صادر و خسرو ابراهیمی را به عنوان سرپرست فدراسیون بادبانی منصوب کرد.

این فدراسیون در حالی نزدیک به بیش از یک سال از عمر خود را پشت سرمی‌گذارد، اما برخی حواشی هنوز اطراف این رشته مهیج وجود دارد.

سرپرست فدراسیون بادبانی روز سه‌شنبه پاسخگوی سئوالات و موارد مختلفی از جمله تجهیزات فرسوده، حضور مربیان خارجی، تشکیل مجمع انتخاباتی، بدهی در خصوص حق عضویت، انتقادات و حواشی و برکناری دبیرکل این فدراسیون، بود.

خسرو ابراهیمی اظهار کرد: بادبانی در جهان شامل ۱۱۰ رشته مختلف است که ۱۰ رشته آن المپیکی است و توسعه آن می‌تواند به کاروان ورزشی ایران در آسیا و المپیک کمک کند.

وی ادامه داد: بحث جدایی فدراسیون بادبانی از قایقرانی در سال‌های گذشته مطرح و در زمان چند رئیس فدراسیون نیز پیگیری شد. در سال‌های اخیر این موضوع در جریان بود تا اینکه وزیر ورزش با تفکیک آن موافقت کرد. تا پیش از این رشته‌های بادبانی زیر نظر کمیته بادبانی فعالیت می‌کرد، اما با دستور وزارت ورزش این فدراسیون دارای اساسنامه جدید و بودجه شد و می‌تواند طرح‌های مختلفی برای توسعه آن اجرایی کند.

سرپرست فدراسیون بادبانی همچنین در خصوص امکانات و تجهیزات این رشته، توضیح داد: با توجه به افزایش نرخ ارز بیش از ۱۵ سال است که تجهیزات این ورزش در نقاط مختلف از جمله بندر انزلی به‌روز نشده است. خرید این تجهیزات وارداتی ارزان نیست و حداقل یک میلیون دلار ارز نیاز است. با توجه به بودجه صفر فدراسیون، تامین چنین پولی در این برهه زمانی دور از ذهن است. بیشتر منابع مالی صرف پرداخت حقوق و خرید تجهیزات دفتری می‌شود. تاکنون وزارت ورزش و جوانان اعتباراتی را به این ورزش اختصاص داده‌ ولی با توجه به حجم و وسعت کار، این منابع کفاف نیازهای ما را نمی‌دهد.

ابراهیمی تصریح کرد: فرسودگی و خاک خوردن برخی تجهیزات، دلیلی نمی‌شود که از آن استفاده نکنیم، بلکه بنا داریم با تعمیر امکانات موجود به هیات‌های استانی کمک کنیم. در این راستا با نگاه مثبت کیومرث هاشمی وزیر ورزش، قول‌های حمایتی به این فدراسیون شده تا بتوانیم تیم ملی را برای مسابقات قهرمانی آسیا آماده کنیم.

وی همچنین گفت: انتخابات ۱۱ هیات استانی تاکنون برگزار شده است. با توجه به استقلال فدراسیون بادبانی از قایقرانی، هم اینک ۱۱ هیئت استانی و کمیته‌های تخصصی و فنی در این فدراسیون فعال هستند. بنا بود که مجمع عمومی ۲۳ مهر ماه تشکیل شود ولی به دلایلی این جلسه از سوی وزارت ورزش تشکیل نشد و قرار است تاریخ دیگری از سوی وزارت ورزش اعلام شود.

پرداخت ۲ هزار دلار برای حق عضویت جهانی بادبانی

گزارش مالی مجمع عمومی سال ۲۰۲۳ فدراسیون جهانی بادبانی نشان می‌دهد که ایران حق عضویت خود را به مبلغ ۲ هزار و ۴۸۰ پوند پرداخت نکرده است؛ طی این گزارش فدراسیون بادبانی ایران در صدر بدهکارترین فدراسیون‌ در بین کشورهای جهان معرفی شد.

ابراهیمی در این‌باره گفت: با توجه به اینکه بادبانی پیشتر در فدراسیون قایقرانی فعالیت داشت این بدهی به دلیل پرداخت نشدن حق عضویت فدراسیون قایق‌رانی صورت گرفت. البته با هماهنگی با فدراسیون بادبانی آسیا مقرر شد تا این رقم به حضور نماینده این فدراسیون در ایران پرداخت شود و با هماهنگی خزانه‌دار فدراسیون این مبلغ به عنوان حق‌الزحمه داور بین‌المللی پرداخت شد. پس در این خصوص موضوع تعلیق وجود ندارد و مطرح شدن آن کذب محض است.

کسی را برکنار نکردیم

جزیره «کیش» درهمان روزهای نخست تشکیل این فدراسیون، مقر آن اعلام شد. اما مقر آن درجزیزه کیش تعطیل شد و ضمن آنکه حمید شمالی دبیر کل این فدراسیون نیز برکنار شد.

ابراهیمی در این خصوص اظهار کرد: طبق اساسنامه فدراسیون باید دفتر این ورزش در تهران فعال باشد پس مطرح شدن نام کیش هیچ توجیه خاصی نداشت. کیش و بوشهر منطقه بکری برای تمرینات این ورزش به حساب می‌آید و ما نیز تمرینات خود را در این مناطق پیگیری خواهیم کرد.

وی ادامه داد: حمید شمالی از همه چیز آگاه و حتی اتوماسیون فدراسیون نیز در اختیارش بود. با توجه به نیاز ورزشکاران، حضور در جلسات و پیگیری کارهای هیات‌ها بهتر بودی فردی مستقر در تهران پیگیر این کارها باشد و به همین دلیل من کسی را برکنار نکردم.

وی بیان کرد: برخی با مطرح کردن برخی انتقادات از اینکه نحوه مدیریت من مشکلاتی دارد باید بگویم که شب و روز و بدون منت و وقفه کار می‌کنم تا بادبانی به روزهای رشد خود برسد، من هیچ وقت برای این ورزش ترک فعلی نداشتم.

ابراهیمی همچنین در پاسخ به این سوال که دبیرکل مبالغی برای رونق این ورزش هزینه کرده است را نادرست دانست و اظهار کرد: اگر او ریال بدون هماهنگی با خزانه‌دار هزینه کرده، باید سند خود را ارائه کند چراکه مطرح شدن این موضوع به بیراهه بردن افکار جامعه ورزشی است.

سرپرست فدراسیون بادبانی همچنین از برگزاری مسابقات لیگ و حضور ۲ مربی خارجی برای پیشبرد و توسعه این ورزش خبر داد و گفت: رویکرد ما برای توسعه این رشته، برگزاری لیگ برتر و اردوهای مشترک با برخی کشورهای خارجی از جمله ترکیه، امارات، عراق و قطر است تا بتوانیم شرایط مخاطب پذیری و حرفه‌ای این ورزش را تقویت کنیم. همچنین بنا داریم ۲ مربی خارجی را برای پیشرفت این ورزش جذب کنیم البته مذاکرات آن به نظر مثبت شورای برون مرزی باز می‌گردد. این مربیان از کشورهای مالزی و پاکستان بنا دارند تا آموزش لازم را در رشته‌های مختلف لیزر، کایت بردینگ و… فراهم کنند تا در کوتاه و بلند مدت همکاری لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: همچنین از برنامه‌های مهم دیگر ما در این فدراسیون مذاکره با چند کارخانه داخلی برای تولید قایق‌ آبتیمیس در بخش پایه است. همچنین با همکاری کارخانجات داخلی نیز در بخش تولید بدنه و مهندسی معکوس بنا داریم برخی قایق‌های که چند سال پیش وارد کشور شده و در انبار آسیب دیدند را دوباره به چرخه بازگردانیم. با تولید و به روز کردن قایق آبتیمس، این ورزش را در بخش پایه (رده سنی ۸ تا ۱۴ سال) فعال خواهیم کرد.




سهرابیان: رسیدن به سهمیه المپیک کار دشواری است

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا ؛علیرضا سهرابیان اظهار داشت: ملی‌پوشان خود را برای مسابقات کسب سهمیه المپیک آماده و در این راه با سختی‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند تا نماینده شایسته‌ای در المپیک و پارالمپیک پاریس باشند.

وی در واکنش به تعداد کسب سهمیه‌های در المپیک و پارالمپیک خاطرنشان کرد: امیدوارم در هر دو بخش سهمیه بگیریم.و ما به سعید حسین‌پور و همچنین شهلا بهروزی‌راد و اسلام جاهدی در کسب سهمیه پاراالمپیک و در روئینگ و آب‌های آرام امید داریم.

رئیس فدراسیون قایقرانی اضافه کرد: درباره تعداد پاروزنانی که به سهمیه المپیک می‌رسند، نمی‌توانم صحبت کنم. زیرا کسب سهمیه هندوانه دربسته و رسیدن به المپیک کار دشواری است. مطمئن هستم سهمیه المپیک خواهیم گرفت

وی همچنین گفت: فدراسیون قایقرانی ۱۲ لیگ در بخش بانوان و مردان برگزار می‌کند که در هفته گذشته لیگ دراگون بوت با حضور ۳۵۰ ورزشکار برگزار شد. این موضوع نشان می‌دهد فضا برای دختران و پسران مهیا شده است.

سهرابیان ادامه داد: برگزاری لیگ با وجود مشکلات مالی و دشوار است اما پاروزنان را دور هم جمع و امید آنها را بیشتر می‌کند تا رقابت صمیمی داشته باشند. وقتی ورزشکاران در لیگ پیشکسوتان که بالای ۵۰ سال سن دارند، شرکت می‌کنند، امید آنها دوچندان می‌شود. این موضوع کمک می‌کند تا قایقرانی با برنامه‌ریزی، جامعه سالمی داشته باشد.

وی گفت: بعد از بازی‌های آسیای مشکل کم آبی دریاچه را داشتیم و مجبور شدیم پاروزنان را به روسیه اعزام کنیم. با تدبیر کیومرث هاشمی با تانکر، آب به دریاچه منتقل شد و به حالت عادی بازگشت. امیدوارم سال آینده که مسابقات کسب سهمیه المپیک را درپیش داریم به مشکل کم آبی در دریاچه مواجه نشویم.




مجللی: مربی برزیلی چیزی به من اضافه نکرد

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا ؛عادل مجللی درباره‌ی تلاش خود برای رسیدن به سهمیه المپیک پاریس در قایقرانی آب‌های آرام بیان کرد: طبق روال جلو می‌رویم و شرایط ایده‌آل است. من و کیا اسکندانی سخت تمرین می‌کنیم. دوست دارم اولین نفری باشم که در آب‌های آرام دومین المپیک خود را تجربه می‌کند و حضور در دومین المپیک حس متفاوتی دارد. اگر بتوانم در دومین المپیک حضور داشته باشم ماندگار می‌شود.
شانس گرفتن سهمیه در کانو دونفره بیشتر است
مجللی در پاسخ به این پرسش که چرا تصمیم گرفت در کانوی دو نفره به دنبال گرفتن سهمیه المپیک باشد؟ گفت: با توجه به بررسی‌هایی که انجام دادیم و نتایجی که در بازی‌های آسیایی گرفتیم، به نظرم شانس ما در کانوی دو نفره بیشتر است. من و کیا با هم صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که اگر سخت تمرین کنیم و تمام توانمان را بگذاریم، این شانس را داریم که با تاریخ‌سازی برای اولین بار سهمیه کانوی دو نفره را بگیریم. البته از این پس هم باید شرایط به همین شکل باشد چون بدون حاشیه کار می‌کنیم و تمرکزمان را روی کار خودمان گذاشته‌ایم.
او افزود: بدون حاشیه تمرین می‌کنیم. مهمترین مسئله این است با آرامش کار کنیم و اینکه بخواهیم وقتمان را با حاشیه تلف کنیم، روی تمرین تاثیر می‌گذارد. با یک جمع خوب و قدیمی کار می‌کنیم و دلگرمی در تیم وجود دارد.
مربی برزیلی چیزی به من اضافه نکرد
دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی در پاسخ به این پرسش که مربی برزیلی تا چه اندازه توانست از لحاظ فنی به او کمک کند؟ تصریح کرد: برای من که با مارک پلوخ که بهترین مربی کانوکانادایی جهان است، کار کرده بودم، به من چیزی اضافه نشد. البته اینکه این مربی در یک مقطع تیم را جمع کرد و تا مدتی انسجام وجود داشت، خوب بود. با این حال رکورد زمانی ثبت نکردم که نشان دهد پیشرفت کرده‌ام. حتی بعد از حدود هشت سال نتوانستم به فینال A قهرمانی جهان برسم.
قایق جدید می‌خواهیم
ملی‌پوش کانو ایران در مورد نیاز آب‌های آرام به قایق‌های جدید و به روز گفت: در این سال‌ها با هر شرایطی که بوده تا اینجا آمده‌ایم و به نظرم الان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید در بحث تجهیزات و تهیه قایق کمک کنند. از لحاظ بدنسازی مشکلی نداریم و تجهیزات خوبی فراهم شده است اما تهیه قایق نیاز به هزینه هنگفت دارد. باید برای آب‌های آرام قایق های خوب و در سطح جهانی آورده شود چون کشورهای دیگر هر سال قایق‌های خود را به روز می‌کنند. فکر می‌کنم آخرین بار که قایق‌های آب‌های آرام وارد شد، سال ۲۰۱۴ بود.
او در پایان گفت: امیدوارم قایقرانی بتواند در مسابقات انتخابی المپیک نتیجه خوبی بگیرد. برای همه قایقرانان آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم کم و کاستی‌هایی که در بازی‌های آسیایی به وجود آمد را در انتخابی المپیک جبران کنند.