انتظار از وزنه‌برداری بالاست اما تحقیق کنید چرا وزنه‌برداری به این روز افتاده است

انوشیروانی: نیاز به حمایت داریم/ تیم‌ملی یک ست هالتر و صفحه وزنه‌برداری ندارد!

سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: در تاریخ فدراسیون وزنه‌برداری درآمدی که در ۱۵ ماه کسب کرده‌ایم فدراسیونهای قبلی نتوانستند درآمدزایی کنند.
image_pdfimage_printچاپ خبر

سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: در تاریخ فدراسیون وزنه‌برداری درآمدی که در ۱۵ ماه کسب کرده‌ایم فدراسیونهای قبلی نتوانستند درآمدزایی کنند.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران(ایپنا)، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در نشست خبری رشته‌های اعزامی به بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو اظهارداشت: وزنه‌برداری ایران هم اکنون در یک شرایط ویژه قرار دارد و دو رویداد حساس مسابقات جهانی عربستان به عنوان انتخابی المپیک اهمیت بسیار زیادی دارد و بلافاصله نیز بازیهای آسیایی هانگژو را پیش‌رو داریم که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم در روزهای آتی به نتایجی که در شان وزنه برداری کشور است برسیم. از سال گذشته اردوها و رویدادهای مختلفی را پشت سر گذاشتیم و IOC شرایط را برای وزنه‌برداری بسیار سخت کرده است؛ به طور مثال در مسابقات جهانی ۱۰ وزن داریم که هفت وزن در بازیهای آسیایی خواهد بود و از این اوزان صرفا ۵ وزن در المپیک خواهد بود که کار را برای فدراسیون سخت کرده اما کادرفنی تمهیدات خوبی را اندیشیده و در رویدادهای مختلف تا جایی که امکان پذیر بود نتایجی گرفتیم که خوشبختانه نگاه به وزنه برداری تغییر کرد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری اردوها برگزار شد، خاطرنشان کرد: در مسابقات آسیایی رکوردهای خوبی در بخش مردان و بانوان داشتیم و در هندوستان در هر دو بخش نتایج خوبی گرفتیم. زمانی که فدراسیون را تحویل گرفتیم شرایط فدراسیون پیچیده بود اما کار را پیش بردیم و در حال حاضر خواستار حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از وزنه برداری ایران هستیم.

انوشیروانی در مورد بدهی فدراسیون وزنه برداری به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، اعلام کرد: بدهی ۶ میلیاردی به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی داریم و این بدهی‌ها صرفا مربوط به فدراسیون وزنه برداری نیست و اکثر فدراسیونها با شرکت توسعه این مشکل را دارند. با آنها رایزنی کردیم و گفتند مالک مجموعه‌ها چند وزیر هستند که باید تصمیم گیری کنند و از حمید سجادی وزیر ورزش درخواست کردیم و از کیومرث هاشمی نیز درخواست می‌کنیم با بخشودگی برای فدراسیونها کار را تسهیل کنند چرا که با توجه به برگزاری اردوها و رویدادها، هزینه‌های سنگینی را متحمل می شویم. شرایط مالی فدراسیون سخت است و در بخش بانوان امکان پخش نداریم اما کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش نگاه ویژه ای داشته اند و امیدواریم شاهد حمایت آنها باشیم.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری همچنین در خصوص نحوه اعزامها گفت: فدراسیونها با توجه به شرایط سخت، وضعیت متفاوتی در مقوله اعزامها دارد و در سه گروه به مسابقات اعزام می‌شویم و هر وزنه‌برداری ۵ تا ۶ روز قبل از مسابقات خود اعزام می‌شود و تعدادی از ورزشکاران بعلاوه تعدادی از همراهان در سه گروه اعزام خواهند شد.

وی در مورد جذب اسپانسرهای مالی نیز خاطرنشان کرد: برخی افراد تا پنج ماه پیش که در فدراسیون بودند مخالف ما نبودند و امروز در یک گروه در مورد آینده وزنه برداری صحبت می‌کنند و متاسف هستم برای برخی‌ها که مجیزگوی افرادی معلوم‌الحال شده‌اند. ما آمار را اعلام می‌کنیم اما از آمار سوء استفاده می کنیم و چهار نفر هستند که علیه وزنه‌برداری می‌نویسند. از این گروه‌ها که علیه ما مطلبی می‌نویسند ترسی نداریم اما باید بدانید که هالتر استاندارد بانوان نداشتیم اما تیم ملی بانوان در حال فعالیت بود.

انوشیروانی افزود: همراه اول ۱۰ میلیارد تومان و ستاد مبارزه با مواد مخدر ۶ میلیارد تومان کمک مالی کرده‌اند و حساب فدراسیون ما مشخص است و در تاریخ فدراسیون وزنه‌برداری درآمدی که در ۱۵ ماه کسب کرده‌ایم فدراسیونهای قبلی نتوانستند درآمدزایی کنند. در هیچ نشستی گلایه نکردم اما امروز جواب برخی‌ها را می‌دهم و مشخص است که در فدراسیون چه خبر است؟ شرایط در ورزشگاه آزادی مشخص است اما برخی در حال تماس با استانها هستند و تماسها و پیامهای آنها وجود دارد. ما نیاز به حمایت داریم اما  باید قضاوت را به بعد از بازیهای آسیایی و المپیک موکول کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر رکوردها کاهش یابد گردن ما از مو باریک‌تر است، عنوان کرد: اگر بازیها برگزار می‌شد شانس مدال برنز هم نداشتیم اما امروز صحبت از مدال طلا می‌کنیم. ما در تلاش هستیم که بدون نقص و وقفه روبه‌جلو حرکت کنیم. انتظار از وزنه‌برداری بالا است اما بروید و تحقیق کنید چرا وزنه‌برداری به این روز افتاده و هالتر به کشور وارد نشده است؟

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در پایان با بیان اینکه وزنه‌برداری رشته آسانی نیست، تصریح کرد: کار کردن در وزنه‌برداری شوخی بردار نیست و وعده حمایت گرفته‌ایم. استانها به شکلی حقیر شده‌اند، بروید ببینید به سایر هیئتها چه پولی داده‌اند و به هیئتهای ما چه مبلغی اختصاص یافته‌ است؟ به یکی از هیئتهای استانی ما ۴ میلیون تومان داده‌اند. اگر نگاه ۱۵ سال پیش به وزنه‌برداری وجود داشته باشد و بودجه و تجهیزات لازم اختصاص داده شود می‌توانیم موفق باشیم. تیم‌ملی یک ست هالتر و صفحه وزنه‌برداری ندارد! اگر نتایج خوبی نگرفتیم بیایید و انتقاد کنید.

سلیمی: از طریق یکسری دوستان شیطنت شد اما با نفرات کامل اعزام می‌شویم/ ما از جان و دل مایه می‌گذاریم

بهداد سلیمی، نایب رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: در طول یکسال گذشته آنقدر که من، سجاد انوشیروانی، کوروش باقری و نواب نصیرشلال همدیگر را دیدیم، زن و بچه خود را ندیدیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تعداد نفرات اعزامی قطعی است؟ اظهارداشت: تا حدود زیادی نفرات قطعی است و ۷ مرد و سه زن در بازیها حضور خواهند داشت. در جلسات ستاد عالی بازیها این موضوع مطرح شد که تعداد نفرات وزنه‌برداری مشروط به نتایج مسابقات جهانی عربستان است و ممکن است به ۵ مرد و ۲ زن کاهش یابد ولی روندی که پیش می‌روند نشان می‌دهد که ۷ مرد و ۲ زن به همراه ۵ نفر اعضای کادرفنی را در وزنه‌برداری داریم. از طریق یکسری دوستان شیطنت شد که خنثی شد و با نفرات کامل اعزام می‌شویم.

وی در پاسخ به نقد یکی از خبرنگاران درخصوص ارزیابی عملکرد فدراسیون سجاد انوشیروانی گفت: بهتر است به روزی که سجاد انوشیروانی فدراسیون را در دست گرفت، فلش‌بک بزنیم؛ روزی که ملی‌پوشان به دلیل شرایط بد اردویی و غذایی و شرایط بد خوابگاه اردوها را ترک کرده بودند. ۲ ورزشکار به مسابقات جوانان جهان اعزام شد که یکی به خاطر مشکلات پناهنده شد اما حالا با حمایت کمیته و وزارت ورزش اردوهای بسیار خوبی برگزار کرده‌ایم. امروز ورزشکاران از نظر مکمل، خوابگاه، تغذیه و … مشکلی ندارند. ورزشکاران هم می‌توانند گواه مشکلات موجود باشند. تا جایی که در توانمان باشد، کارها را پیش می‌بریم. خواهش من از دوستانی که غیرمنصفانه نقد می‌کنند، شرایط یکسال قبل و امروز را با هم بینیم. شما که می‌گویید دوره قبل ۲ طلا گرفتیم، یکی را خود من گرفتم. باید ببینیم ما چه چیز را تحویل گرفتیم و منصف باشیم.

سلیمی عنوان کرد: در طول یکسال گذشته آنقدر که من، سجاد انوشیروانی، کوروش باقری و نواب نصیرشلال همدیگر را دیدیم، زن و بچه خود را ندیدیم. ما از جان و دل مایه می‌گذاریم که وزنه‌برداری را به حق خودش برسانیم. یکسال فرصت کمی برای ارزیابی عملکرد است؛ منصف باشیم. این را هم ببینید دوستانی که نزدیک به ۳۰ سال وزنه‌برداری دستشان بود شرایط را چطور اداره کردند. برای وزنه‌برداری و اینکه به ما فضا بدهند، از جاهایی خواهش کردیم که مردم حتی اسمش را هم نشنیده‌اند.

باقری: در بازیهای آسیایی ناامید نیستیم و شانس مدال داریم

کوروش باقری، عضو کمیته فنی فدراسیون وزنه‌برداری مشاورفنی تیمهای ملی بانوان گفت: در این دوران بدون وزنه‌بردار بودن، دادن قول کسب مدال سخت است اما با افزایش رکورد و تلاش سرمربی و همکاران می‌توان مدال طلا گرفت.

مشاور فنی تیمهای ملی وزنه برداری بانوان افزود: امیدوارم بالندگی وزنه‌برداری با تلاش قهرمانان و بزرگان این رشته و حمایت رسانه در بالاترین سطح باشد. وزنه‌برداری اولین مدال تاریخ در المپیک را دارد و انتظارات از این رشته به حق است.

وی افزود: در بازیهای آسیایی ناامید نیستیم و شانس مدال داریم. با توجه به سابقه وزنه‌برداری بانوان و اینکه قبلاً در این رویداد نبودیم، کار یک مقدار زیادی سخت است و با حمایت انوشیروانی و سلیمی رئیس و نایب رئیس و بقیه عزیزان شرایط خوب است. ما با سه نفر قرار است در این مسابقات  حاضر شویم. حضور الهام حسینی و الهه رزاقی قطعی شده و بین فاطمه کشاورز و ریحانه کریمی نیز یک نفر انتخاب می‌شود. در هر سه دسته بدون شانس نیستیم ولی واقعیت این است که شانس ما کم است.

عضو کمیته فنی فدراسیون وزنه‌برداری در خصوص شانس مدال وزنه‌برداران در بازیهای آسیایی خاطرنشان کرد: مدالهای ما را کسانی گرفتند که دیگر امروز وزنه نمی‌زنند. این مدالها حاصل تلاش کسانی بود که وزنه‌بردار ساختند. در این ۸ سال کاری انجام نشده که از رنگ مدال بگوییم. نصیرشلال در فروردین ماه آمد و روند رو به رشد رکوردها نشان می‌دهد که حتی به طلا امیدواریم. اینکه گفته می‌شود نصف وزنه‌برداران  مدال می‌گیرند، جرأت می‌خواهد. در این وانفسای بدون وزنه‌بردار بودن قول مدال دادن سخت است اما با افزایش رکورد و تلاش نصیرشلال و همکارانش مدال طلا گرفته می‌شود.

نصیرشلال: سعی می‌کنیم با آمادگی کامل راهی بازیهای آسیایی شویم

نواب نصیرشلال، سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری گفت: به لحاظ شانس مدال باید بگویم که اکثر بچه‌ها شانس کسب مدال دارند اما اظهار نظر دقیق‌تر به شرایط روز مسابقه برمی‌گردد.

سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری در خصوص شرایط تیم ملی افزود: با ۷ وزنه‌بردار در این رقابتها شرکت می‌کنیم. تلاشمان این است که بهترینها را بعد از مسابقات جهانی از لیست ۱۰ نفره انتخاب کنیم. به لحاظ شانس مدال باید بگویم که اکثر بچه‌ها شانس کسب مدال دارند اما اظهار نظر دقیق‌تر به شرایط روز مسابقه برمی‌گردد. به هر حال مسابقه سنگینی در عربستان داریم که کسب سهمیه المپیک است.

نصیرشلال در ادامه اظهارداشت: سعی می‌کنیم با آمادگی راهی بازیهای آسیایی شویم و در چند وزنی که شرکت می‌کنیم، بتوانیم ۵۰ درصد تیم مدال کسب کنیم. تمام نفرات در لیست بلند بازیهای آسیایی هستند و اگر نیاز باشد، لیست ۷ نفره را تغییر می‌دهیم. پیش‌تر لیست نفرات اعزامی به مسابقات جهانی را اعلام کردیم که بر این اساس حسین سلطانی (۸۱ کیلوگرم)، مصطفی جوادی (۸۹ کیلوگرم)، محمد زارع و امیر حقوقی (۹۶ کیلوگرم)، رسول معتمدی و رضا دهدار (۱۰۲ کیلوگرم)، مهدی کرمی و پیمان جان (۱۰۹ کیلوگرم) و علی داودی و آیت شریفی(۱۰۹+ کیلوگرم) نمایندگان ما هستند.

نصیرشلال در خصوص پیش‌بینی‌اش از رنگ مدال نمایندگان ایران در بازیهای آسیایی گفت: واقعیت این است که قول دادن برای رنگ مدال دروغ است چون شرایط مسابقه غیرقابل پیش‌بینی است و اگر کسی هم قول و رنگ مدال می‌دهد، دقیق نیست. مسابقه شرایط خاص خودش را از لحاظ روحیه ورزشکار، آمادگی ذهنی، وزن کم کردن و رقبا دارد و با این اوصاف پیش‌بینی ما حدودی است. در مسابقات جهانی و بازیها شانس مدال داریم اما اینکه بخواهیم رنگ مدال را اعلام کنیم، نمی‌شود. در ۱۰۲ کیلوگرم رسول معتمدی شرایط خوبی ندارد و با آسیب‌دیدگی که قبلاً داشته در مسابقات حضور پیدا می‌کند اما سایر ورزشکاران در گروه A شرایط خوبی دارند.